Trener minhenskog Bayerna Jupp Heynckes je iskritizirao čelnike tog kluba zbog trenutka u kojem su odlučili objaviti kako će na ljeto raskinuti suradnju s njim i na njegovo mjesto dovesti bivšeg trenera Barcelone Pepa Guardiolu.


Nakon što je Karl-Heinz Rummenigge prvog dana objave o Guardiolinom dolasku rekao kako je sve obavljeno u dogovoru s Heynckesom i tek nakon što ih je on izvijestio kako na ljeto namjerava otići u mirovinu, sve je jasnije kako Heynckes nije baš tako dragovoljno odlučio napustiti klupu Bavaraca. Najprije je Uli Hoeness priznao kako je Heynckes želio ostati na klupi Bayerna još godinu dana, a sada se oglasio i sam iskusni trener.

"Bilo bi bolje da su Guardiolin dolazak najavili za vrijeme zimske stanke. Prije Božića, prije blagdana, zbog medijske pompe koja može utjecati na normalnu radnu rutinu." rekao je Heynckes.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Nakon pobjede protiv Greuter Fürtha rezultatom 2:0, Heynckes je ljutito reagirao na tvrdnje kako nakon svega više nema kontrolu nad momčadi.

"Ja sam šef. Svatko tko me zna, zna da sam ja šef ovdje. Bio sam šef svugdje gdje sam radio, bez obzira o kojem se klubu radilo." dodao je Heynckes.

Bayernov tajming, ali i samu odluku o dovođenju Guardiole, brani Franz Beckenbauer, koji je rekao: "Kad se radi o nekome tako velikog kalibra kao što je Pep Guardiola, ne bi vas trebalo čuditi ako se oko toga stvara pompa. Sad to mora biti Jupp. Ali čini se kako on nije sretan zbog toga."