Španjolski reprezentativac i vezni nogometaš minhenskog Bayerna Javi Martinez smatra kako se u tom klubu trebaju u potpunosti koncentrirati na ovu sezonu, a ne na najavljeni ljetni dolazak Pepa Guardiole na trenersku klubu umjesto Juppa Heynckesa.


Bivši trener Barcelone dogovorio je s Bayernom suradnju počevši od kraja ove sezone, a iako je od te iznenađujuće vijesti prošlo već neko vrijeme i prašina se malo slegla, Martinez je zabrinut kako bi konstatne priče o Guardiole mogle utjecati na izvedbe momčadi u nastavku sezone.

"Nemojmo puno pričati o tome. Tjedan dana nakon što je taj dogovor javno objavljen nismo pričali ni o čemu drugome. Protiv Greuter Fürtha (pobjeda 2:0 u prvoj utakmici nakon što je potvrđen Guardiolin dolazak) nismo bili dobri. Oni su nas osvijestili da ostatak lige još uvijek igra nogomet." izjavio je Martinez.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Bayern drži vrh bundesligaške ljestvice s petnaest bodova prednosti ispred dortmundske Borussie, no Martinez vjeruje kako Guardiola može još unaprijediti razinu igre njegove momčadi.

"Vrijeme će reći." odgovorio je Martinez na pitanje može li Bayern doseći kvalitetu igre kakvu ima Barcelona, dodavši: "Ali i Bayern također igra jako dobro. Mi imamo dobre igrače, a većina ih je još uvijek vrlo mlada."