Trener minhenskog Bayerna Jupp Heynckes je potvrdio kako nema namjeru na kraju sezone okončati svoju trenersku karijeru, iako ga je uprava Bavaraca već otpisala i osigurala dolazak na njegovo mjesto Pepa Guardile.


Prve vijesti nakon najave Guardiolinog dolaska su govorile kako će Heynckes na kraju sezone u trenersku mirovinu, pa su čak i iz minhenskog kluba dolazile takve najave, ali Heynckes je ipak spreman potražiti novi izazov u 69. godini života.

"Kad vidim da je Konrad Adenauer postao državni kancelar sa 71 godinom i da novi Papa ima 76 godina, onda sam ja sa 68 godina u pravim godinama da razmislim o novom poslu." rekao je Heynckes za tv emisiju Liga total!.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Prije samo tjedan dana Henyckes je odbacio mogućnost da od ljeta preuzme neku od pozicija u upravi Bayerna, a da nije u harmoničnim odnosima sa svima u upravi kluba pokazao je i ismijavši izjavu Ulija Hoenessa, koji je rekao kako momčad u posljednje vrijeme ima puno loših razdoblja u igri.

"Odigrali smo sjajnu utakmicu protiv Arsenala prije tri tjedna, a onda još bolju tjedan dana kasnije protiv Dortmunda u DFB Pokalu. Možda je - a nema gripu - on malo izgubio osjećaj za vrijeme. Ali Uli je naš predsjednik i on se ima potpuno pravo žaliti na neke stvari. Mislim da je to dobro, jer smo navikli na puno pohvala u prošlosti, a ako možete primati pohvale, onda morate biti spremni primiti i kritiku. Nisam razgovarao s Ulijem o tome, ali poznajem ga dovoljno dobro." dodao je Heynckes.