Predsjednik minhenskog Bayerna Uli Hoeness je priznao kako je došlo do nesporazuma između njega i trenera Juppa Heynckesa nakon objave kako će od ljeta na klupi bavarskog kluba sjediti bivši trener Barcelone Josep Guardiola.


Hoeness je 2011. godine imenovan predsjednikom Bayerna, sa zadatkom da taj klub ponovno preuzme primat u njemačkom nogometu ispred dortmundske Borussie, što je 67-godišnji bivši njemački reprezentativac s uspjehom i obavio, te je Bayern ove sezone postao klub čija je momčad osigurala naslov prvaka Njemačke u najranijoj fazi otkako se igra Bundesliga.

Naravno, velike zasluge za taj uspjeh idu i treneru Heynckesu, no u Bayernu su ga ipak odlučili gurnuti u stranu kad se ukazala prilika dovesti Guardiolu, što se iskusnom treneru nije svidjelo. Neki čelnici Bayerna su tada tvrdili kako je Heynckes sam poželio otići u mirovinu, što je on brzo opovrgnuo, a Hoeness, koji je tada priznao da odluka o odlasku nije bila Heynckesov izbor, sada priznaje i kako je došlo do napete situacije između njih dvojice.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Priznajem, bilo je nekih tenzija između Juppa i mene. Ali, situacija se u međuvremenu u potpunosti vratila u normalu. Jupp i ja smo prijatelji i to će tako ostati." rekao je Hoeness.

Hoeness je zahvalio i dortmundskoj Borussiji zbog toga što su natjerali Bayern na dodatni napredak.

"Zahvalni smo Dortmundu. Oni su doista stavili veliki izazov pred nas i na taj način su nas podigli na razinu više. Zahvaljujući Borussiji smo postali tako jaki. Uspjeh Dortmunda nije slučajnost. Oni će nam uvijek biti veliki rival." dodao je Hoeness.