Dvadesetdvogodišnji njemački reprezentativac Patrick Hermann potpisao je novi ugovor s Borussiom iz Mönchengladbacha, kluba u kojem je i započeo svoju profesionalnu karijeru, i u čijim bi redovima prema novom ugovoru trebao ostati do ljeta 2016. godine.


Ovaj ofanzivni vezni nogometaš, koji je dobivao pozive izbornika Joachima Löwa u posljednjim utakmicama, postigao je ove sezone šest golova i tome pridodao četiri asistencije, nakon što ga je trener Lucien Favre po odlasku Marca Reusa gurnuo u nešto ofanzivniju ulogu.

"U Borussiji sam skoro pet godina i jako sam sretan ovdje. Naučio sam puno u tom periodu i još uvijek mogu napredovati ovdje. Zajedno s klubom, već sam postigao puno toga i doista bih želio tako i nastaviti." rekao je Hermann.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Hermann je iz omladinske škole Borussije u prvu momčad preselio kao osamnaestogodišnjak u siječnju 2010. godine, a od tada je upisao 94 bundesligaška nastupa, postigavši pri tome šesnaest golova, dok je u europskim natjecanjima odigrao osam utakmica.

"Kao mladić, Patrick je živio u našem internatu u Borussia-Park centru i jedan je od momaka koji su se uspjeli probiti do prve momčadi. On je postao jedan od naših ključnih igrača i reprezentativac, zbog čega smo presretni što je produljio ugovor." rekao je sportski direktor Borussie May Eberl.