Imenovanje Robina Dutta novim trenerom bremenskog Werdera nije vijest koja bi izazvala bilo kakvu senzaciju u Njemačkoj, ali je izazvalo oštar sukob riječima sportskog direktora Bayerna Matthiasa Sammera i njemačkog izbornika Joachima Löwa.


Naime, prije nego što je imenovan trenerom Werdera, Dutt je obavljao dužnost sportskog direktora u njemačkom nogometnom savezu, koju je prije njega obavljao Sammer. Kako bi prihvatio posao u Werderu, Dutt je morao podnijeti ostavku na mjesto u savezu samo godinu dana nakon dolaska na tu poziciju, što nije dobro 'sjelo' Sammeru.

"Poziciju u budućnosti treba dati nekome poznatijem, inače će nastaviti privlačiti više dobrih idiota. Znam da je to pogrešan pristup, ali do sada javnost nije niti čula za tu poziciju." rekao je Sammer za list Die Welt.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Löwu se nisu svidjeli Sammerovi komentari, te ga je pozvao da se on vrati na poziciju sportskog direktora u savez ako mu je doista toliko stalo do te pozicije.

Na pitanje o tome da prokomentira Sammerov neprimjereni komentar, Löw je rekao: "Neka se onda on vrati u savez. Mislim da takva izjava ne čini dobro nikome i to sam mu već rekao. Ne želimo susprezati njegove emocije, ali nekad pretjeruje."

Od dolaska u Bayern Sammer je postao značajno glasniji nego ranije, pa je tako pred finale Lige prvaka imao i nekoliko neprimjerenih izjava na račun trenera dortmundske Borussie Jürgena Kloppa, s kojim je ranije imao i izravan sukob pored aut-linije za vrijeme jedne od međusobnih utakmica ove sezone.