Poljski reprezentativac Jakub Kuba Blaszczykowski je potpisao novi petogodišnji ugovor s dortmundskom Borussiom, u čijim bi redovima tako trebao ostati najmanje do kraja lipnja 2018. godine.


Dvadesetsedmogodišnji nogometaš, koji je za Borussiu u Bundesligi odigrao ukupno 168 utakmica, postigavši pri tome 25 golova i dodavši 41 asistenciju, je potpisom novog ugovora potvrdio svoju vjernost ovom klubu, nakon što su to prije njega napravili Sven Bender, Neven Subotić i Roman Weidenfeller.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Kuba je važan temelj naše momčadi, i kao igrač i kao osoba. On je bio senzacija u Europi prošle sezone i sretni smo što s njim možemo graditi dugoročnu suradnju." rekao je sportski direktor Borussie Michael Zorc.

Blaszczykowski je u Borussiu stigao 2007. godine iz krakovske Wisle, a u Dortmundu se sada osjeća u potpunosti kao kog kuće.

"Kad mi ugovor istekne, moći ću se osvrnuti unatrag na više od desetljeća u Borussiji. Tako duga razdoblja provedena u jednom klubu doista nisu uobičajena pojava u današnjem profesionalnom nogometu. Čini me jako, jako ponosnim to što je veliki klub poput Borussie pokazao takvo povjerenje u mene i planira dugoročnu suradnju sa mnom. Odavno osjećam da je ovo moj drugi dom." rekao je Blaszczykowski.