Jupp Heynckes, koji je u upravo završenoj sezoni Bayernu donio najveći uspjeh u povijesti kluba, trostruku titulu, sljedeće sezone neće raditi kao trener, objavio je na konferenciji za novinare.


Bayern je još u siječnju objavio kako neće produžiti ugovor s Heynckesom, koji je istekao s krajem sezone, te će na njegovo mjesto doći Pep Guardiola, a iako su brojni klubovi pokazali interes za njegove usluge, 68-godišnji trener je odlučio nakon 34 godine trenerske karijere uzeti odmor.

Pojavile su se špekulacije kako bi se Heynckes mogao po drugi put vratiti na klupu madridskog Reala, koja je još uvijek upražnjena odlaskom Josea Mourinha, ali on je odbacio takvu mogućnost, dok je još ranije najavio kako više nema motiva raditi u nekom bundesligaškom klubu.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Otići ću na odmor. Neću raditi u Engleskoj ili bilo gdje drugdje od srpnja. Odmorit ću se i uzeti vremena za razmišljanje, a onda ćemo vidjeti kako će stvari ići." rekao je Heynckes.

"Nakon ovakve sezone prirodno je da su drugi klubovi zainteresirani za mene. To su veliki klubovi. Posao trenera u klubu kakav je Bayern uzima veliki danak, to zahtijeva puno energije i snage. Prošle godine nisam uopće imao odmora. U posljednjih nekoliko tjedana sam osjetio teret svojih godina. Za oporavak treba nešto više."

"Ovdje sam otkrio kako je Bayern potpuno drugačiji klub od ostalih. Način na koji smo igrali protiv Juventusa i Barcelone, s jasnom filozofijom i dominantno, je bio fantastičan. Naučili smo puno iz razočarenja od prošle godine i optimizirali smo na osnovu toga puno stvari u cijelom klubu." dodao je Heynckes.