Napadač dortmundske Borussie Robert Lewandowski je još jednom jasno potvrdio svoju želju da ovog ljeta napusti taj klub, a iako nije rekao gdje želi nastaviti karijeru, čini se kako je njegovo željeno odredište minhenski Bayern.


Dvadesetčetverogodišnji Lewandowski ima još godinu dana ugovora s Borussiom i nema ga namjeru produžiti, pa će ga čelnici ovog ljeta morati prodati ili se pomiriti s činjenicom da će ga po završetku sljedeće sezone izgubiti bez odštete.

"Očekivao sam da će se do sada već sve riješiti i kako će mi biti dopušteno da pređem u svoj klub iz snova ovog ljeta. To bi bilo najbolje za sve umiješane strane." rekao je Lewandowski za Sport Bild magazin.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ukoliko Lewandowski doista pređe u njemačke i europske prvake, slijedit će dojučerašnjeg suigrača Maria Götzea, čiji je kontroverzni transfer potvrđen točno pred polufinalni susret Lige prvaka protiv madridskog Reala.

Lewandowski tvrdi kako njegova želja za odlaskom ne znači kako je nesretan u Dortmundu: "Borussia Dortmund je fantastičan klub, kojega ću uvijek cijeniti. Radi se samo o tome da sada želim novi izazov za svoju budućnost."