Dojučerašnji trener minhenskog Bayerna Jupp Heynckes donio je ipak konačnu odluku o okončavanju svoje trenerske karijere, nakon što je prethodno najavio kako će najprije uzeti jednogodišnji odmor pa onda odlučiti o eventualnom nastavku.


Šezdesetosmogodišnji trener karijeru završava u najboljem mogućem stilu, nakon što je s Bayernom po prvi put u povijesti tog kluba osvojio trostruku titulu, domaće prvenstvo i kup, te Ligu prvaka.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Nekako sam protiv konačnih odluka, ali mogu sa sigurnošću reći da neću više raditi kao trener. Imao sam dostojanstven oproštaj od nogometa." rekao je Heynckes za list Der Spiegel.

Heynckesa će na klupi Bayerna naslijediti bivši trener Barcelone Pep Guardiola, a Heynckes vjeruje kako je to pravi izbor.

"To je bila prava odluka. Morate iskoristiti takvu priliku. Da nisu pronašli odgovarajuću zamjenu za mene, možda bismo razgovarali o produljenju suradnje, ali situacija je sada najbolja za mene. Guardiola će dobiti u ruke momčad koja savršeno funkcionira." dodao je Heynckes.