Predsjednik dortmundske Borussie Hans-Joachim Watzke izjavio je kako taj klub ima pedeset milijuna eura na raspolaganju koje može potrošiti na dovođenje novih igrača u ovoljetnom prijelaznom roku.


Nakon odlične sezone u Ligi prvaka, gdje su stigli do finala, i prodaje mladog njemačkog reprezentativca Maria Götzea Bayernu, stanje u blagajni dortmundskog kluba je sasvim ugodno, pa treba očekivati i dolazak ponekog pojačanja.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Jedini igrač koji je za sada stigao u Dortmund je grčki branič Sokratis Papastathopoulos, a proteklih se tjedana najviše spominjala mogućnost dolaska Ajaxovog veznjaka Christiana Erikssena, no sve je za sada ostalo na razini špekulacije, ali Watzke tvrdi kako će pojačanja sigurno stići.

"Mi smo i dalje vrlo ambiciozni. To znači da imamo 50 milijuna eura za potrošiti na nove igrače, uključujući i Papastathopoulosa. Novac može vrlo brzo riješiti stvari kad se radi o pregovorima s drugim klubovima, ali mi nemamo samo ambicije sa sportskog gledišta, nego moramo i donositi inteligentne odluke s financijske strane. Zbog toga stvari ovog ljeta traju nešto dulje. Dovest ćemo dvojicu ili trojicu napadački orijentiranih igrača, a jedan od njih će biti igrač za budućnost. Ipak, neću spominjati nikakva imena. Ljudi ne bi trebali dopustiti da ih izluđuju glasine s interneta." rekao je Watzke za Bild.