Mladi španjolski reprezentativac Thiago Alcantara je ovih dana kompletirao svoj transfer u redove minhenskog Bayerna, a na službenoj prezentaciji novinarima je objasnio i zbog čega je odlučio napustiti Barcelonu.


Dvadesetdvogodišnji nogometaš je izjavio: "Razmišljao sam puno, puno. Puno sam razmišljao o tome gdje ću nastaviti karijeru, jer je prošla sezona bila moja posljednja sezona u Barceloni. Donio sam odluku da to bude Bayern. Nakon Europskog U21 prvenstva, Pep me je nazvao i ja sam odlučio. Nije to bila laka odluka. Barca je bila moj dom. Donio sam odluku jer mi je trebala promjena sredine."

Za Thiaga je prilika ponovno surađivati s trenerom koji mu je prvi dao priliku za igru u prvoj momčadi bila značajan faktor u donošenju odluke o dolasku u Munchen.

"Svi znamo tko je Guardiola, kakav je trener, što znači igrati pod njegovim vodstvom. Nisam upoznao drugog trenera poput njega. Još otkako smo zajedno radili u omladinskoj školi Barcelone mogao sam vidjeti kako je on drugačiji trener, da gleda na nogomet na drugačiji način. On je imao velikog utjecaja na moju karijeru, puno mi je pomogao i uvijek je bio iskren prema meni. Dugujem mu puno."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Španjolac se zatim okrenuo svom novom klubu i tome kako se osjeća kao dio njega.

"Izvana Bayern izgleda kao veliki klub, ali kad uđete unutra tek tada doista vidite njegovu veličinu. Ovo je klub bogate povijesti. Malo je klubova na svijetu koji se mogu natjecati na istoj razini na kojoj su Barcelona i Bayern. Ova promjena za mene nije lagana, jer dolazim iz kluba u kojem sam bio dugo, ali to je većim dijelom kompenzirano činjenicom da je i Bayern veliki klub."

Jedna od prvih Thiagovih utakmica mogla bi biti upravo protiv njegovog dojučerašnjeg kluba, koja je na rasporedu krajem srpnja na Allianz Areni.

"Ja sam spreman. Bit će to vrlo lijepa utakmica, jer ću se susresti s bivšim suigračima. Ali na kraju krajeva, to je i dalje nogomet i sjajno ćemo se zabavljati." zaključio je Thiago.