Dortmundska Borussia je jedina momčad koja može zaustaviti minhenski Bayern u nakani da obrani naslov prvaka Njemačke osvojen prošle sezone, smatra izbornik njemačke reprezentacije Joachim Löw.


Bayern je prošle sezone bio za korak ispred Borussie i u Ligi prvaka i u Bundesligi, pridodavši tome i DFB pokal u oproštajnoj sezoni bivšeg trenera Juppa Heynckesa. Međutim, era novog trenera Pepa Guardiole počela je porazom u superkupu prošlog mjeseca, a Löw smatra kako to pokazuje da Borussia ima dovoljno kvalitete da se ove sezone nosi s Bayernom.

"Borussia Dortmund je jedini klub koji je dovoljno jak da se može nositi s Bayernom." rekao je Löw za Bild am Sonntag.

53-godišnji trener je dodao kako su i neke druge vrhunske njemačke momčadi, poput Bayera, Stuttgarta i Schalkea, u dobroj poziciji, no ne i u toliko dobroj da se mogu boriti za naslov prvaka ove sezone.


Od novog trenera Bayerna, Pepa Guardiole, Löw očekuje da se uspješno nosi s pritiskom koji nosi rad u klubu kakav je Bayern.

"On ima jasne ideje, jasnu filozofiju igre i to će donijeti u Bayern. Guardiola će se znati nositi s pritiskom. On je bio trener Barcelone, a nijedan klub nema veća očekivanja od tog kluba."

Iako su i Bayern i Borussia Dortmund ovog ljeta pojačali svoje redove, nakon što su prošle sezone igrali međusobno finale Lige prvaka, Löw ne vjeruje kako to znači i da će Bundesliga zavladati europskim nogometom.

"Bilo bi naivno vjerovati da su njemački klubovi sada najdominantniji u Europi." zaključio je Löw.