Brazilski reprezentativac Luiz Gustavo jučer je potpisao ugovor s Wolfsburgom do 2018. godine, a danas je pojasnio svoju odluku da prihvati ponudu prosječnog njemačkog bundesligaša umjesto engleskog premierligaša Arsenala, s kojim bi imao priliku igrati Ligu prvaka.


"Wolfsburg je vrhunski klub. Sviđa mi se u Njemačkoj, sviđa mi se sigurnost koju mi ova zemlja daje. Uzeo sam sve u obzir prilikom donošenja odluke. Znao sam sve. Moje srce je odlučilo da odaberem Wolfsburg. Wolfsburg me je uvijek želio dovesti. Oni su me htjeli od samog početka. To je razlog zbog kojega sam ovdje. Ovdje postoji dobar sportski projekt." rekao je Gustavo.


Gustavo se nada kako će mu nastupi u dresu Wolfsburga pomoći da izbori mjesto u brazilskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu sljedećeg ljeta.

"Brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari mi je rekao svoje mišljenje i to mi je pomoglo da donesem odluku. Bilo je tu i puno drugih faktora, također. Situacija nije bila laka, ali bio sam u ugodnoj poziciji da mogu birati." dodao je Gustavo.