Uprava dortmundske Borussie je utrostručila mjesečna primanja poljskog reprezentativca Roberta Lewandowskog kako bi zaustavili špekulacije oko njegovog mogućeg ovoljetnog prelaska u Chelsea, koje su krenule posljednjih dana.


Lewandowski s Borussiom ima još dvanaest mjeseci ugovora i očekuje se kako će sljedećeg ljeta preseliti u minhenski Bayern, ali to nije zaustavilo engleske premierligaše, a prije svega Chelsea, da i dalje pripremaju mogući transfer već ovog ljeta.

Posljednjih se dana tako pojavila vijest kako bi Jose Mourinho mogao poslati ponudu vrijednu čak 40 milijuna eura za dvadesetčetverogodišnjeg Poljaka ukoliko ne uspije dovesti Waynea Rooneya iz Manchester Uniteda. U Chelseau su se nadali kako će igrati na kartu da Borussia ne želi prepustiti igrača izravnom domaćem rivalu, ali jasno je kako uprava Borussie ni po koju cijenu ne želi pustiti svog najboljeg strijelca.Njemački list Bild tako prenosi kako je Poljak umjesto plaće od 24.000 eura tjedno sada dobio plaću od čak 72.000 eura tjedno kako bi se zaustavile sve daljnje špekulacije oko njegove budućnosti i kako bi se on u potpunosti skoncentrirao na igre u žutom dresu.

Prema pisanju cijenjenog njemačkog nogometnog novinara Raphaela Honigsteina, povišenje plaće je samo 'slatkiš za Lewandowskog, kako bi ostao motiviran i profesionalan' i ne mijenja činjenicu da će on napustiti Dortmund po isteku ugovora.