Mladi playmaker Schalkea Julian Draxler ne odbacuje mogućnost da do sutrašnjeg završetka prijelaznog roka preseli u redove londonskog Arsenala, koji je pokazao interes za njegove usluge.


Draxler je posljednji u nizu talentiranih igrača koji su se ovog ljeta povezivali s Arsenalom, i od kojih je velika većina već završila u nekom drugom klubu, a želi li malo primiriti nezadovoljstvo vlastitih navijača, Arsene Wenger će jednostavno morati do ponedjeljka u 11 sati navečer dovesti u klub neko veliko ime, bez obzira na vlastite tvrdnje kako neće panično kupovati u posljednjem trenutku. Učinio je to prošle sezone, kad je posljednjeg dana prijelaznog roka doveo trojicu igrača, kao i u nekim drugim slučajevima, poput kupovine Andrea Santosa, pa je za očekivati kako će to napraviti i sada, kad je nezadovoljstvo navijača doseglo vrhunac od njegovog dolaska u klub.

Prema samom njemačkom reprezentativcu, on nema ništa protiv prelaska u Arsenal, iako neće sam tražiti odlazak iz Schalkea, kojemu se nedavno obvezao na vjernost, rekavši kako godinu dana prije početka svjetskog prvenstva nije pravi trenutak za promjenu kluba.


"Ne smeta mi to što ljudi špekuliraju s mojim imenom. U Schalkeu mogu jednostavno reći 'pa, 35 milijuna eura i nije tako loše', i ja onda ne mogu puno napraviti po tom pitanju. Otišao bih. Ako me klub želi prodati, ja neću reći 'ne, ja želim ostati ovdje'. Vidjet ćemo hoće li se nešto dogoditi u ponedjeljak." rekao je Draxler.

Draxler je na kraju protekle sezone potpisao novi ugovor do lipnja 2018. godine, u kojem stoji odštetna klauzula u iznosu od 40 milijuna eura, a u Schalkeu tvrde kako neće prihvatiti ništa manje od toga. Međutim, u Arsenalu su pokušali ispitati njihovu odlučnost prvom ponudom u iznosu manjem od 30 milijuna eura, što bi već samo po sebi bila najveća odšteta koju je Arsenal ikada platio za jednog igrača. Nesumnjivo je kako će Arsenal morati srušiti vlastiti rekord ukoliko želi dovesti Draxlera, a hoće li se to doista i dogoditi saznat ćemo za nešto više od 24 sata.