Bivši nizozemski izbornik i nekadašnji trener dortmundske Borussije, Bert van Marwijk, potvrdio je za nizozemsku televiziju kako je imenovan novim trenerom njemačkog bundesligaša Hamburga.


Van Marwijk je prošlog ljeta napustio poziciju nizozemskog izbornika, a na klupi Hamburga će zamijeniti Thorstena Finka, koji je prošlog tjedna dobio otkaz.

"Iz HSV-a su me pozvali čim je Fink otpušten. Tijekom tjedna smo razgovarali i rekao sam im što mogu ponuditi. Oni su mi rekli što oni žele. Dogovorili smo dvogodišnju suradnju uz opciju produljenja za još godinu dana. Hamburg je fantastičan grad, a HSV ima sjajnu momčad s velikom tradivcijom i predivnim stadionom." rekao je Van Marwijk.

Hamburg je jučer na svom terenu poražen od Werdera rezultatom 0:2, te su pali na šesnaesto mjesto na ljestvici. Od šest bundesligaških utakmica na početku sezone slavili su samo u jednoj, izgubivši četiri puta. Dolazak Berta van Marwijka na klupu posebno je pozdravio kapetan momčadi Rafael van der Vaart, koji je pod njegovim vodstvom igrao na Europskom prvenstvu 2012. godine.


"Posljednji put smo se sreli na Europskom prvenstvu, a i tada sam rekao kako je on dobar trener." rekao je van der Vaart za Sky televiziju.

Ali, govoreći nakon jučerašnje utakmice, branič Marcell Jansen je upozorio kako u klubu postoje duboki problemi za koje će svakom treneru trebati puno vremena kako bi ih riješio.

"Ja sam ovdje već šest godina i ljudi kažu da kad stvari idu dobro ona vlada mir i tišina, ali to nije nužno istina i ovdje. U moje prve dvije godine, stvari su bile odlične, ali uvijek je vladala neka strka. Imali smo promjenu trenera i sportskog direktora u mojoj prvoj godini ovdje i mislim da u klubu postoje neki duboki problemi koji se pojave i kad smo uspješni i kad smo neuspješni. Trebali bismo doista razmisliti o tome." rekao je Jansen.