Iako su njemački mediji njegovu izjavu kako će u siječnju biti u mogućnosti potpisati ugovor s nekim drugim klubom iz nekog razloga protumačili kao potvrdu da će karijeru nastaviti u Bayernu, poljski reprezentativac Robert Lewandowski je to još jednom opovrgnuo, rekavši kako mu je želja karijeru nastaviti u engleskoj Premier ligi.


Poljski reprezentativac će sutra na Wembleyu biti jedna od najvećih prijetnji reprezentaciji Roya Hodgsona, a kako će oči cjelokupne engleske javnosti biti uperene u tu utakmicu, koja bi im trebala osigurati izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, napadaču dortmundske Borussie je to prava prilika za dokazivanje.

"Rekao sam kako ću u siječnju moći potpisati ugovor s bilo kojim drugim klubom, ali nikad nisam rekao da ću potpisati ugovor s Bayernom. To je bio nesporazum. Istina je da sam prošle godine imao priliku razgovarati sa Sir Alexom Fergusonom, ali nismo spominjali transfer. Jednog dana bih volio igrati u Premier ligi. To bi bilo sjajno iskustvo." rekao je Lewandowski.

Nakon što je Alexa Fergusona na mjestu menadžera naslijedio David Moyes, čini se kako je nestao i interes Manchester Uniteda za poljskog napadača, dok se iz Manchester Citya nisu oglašavali nakon ovoljetnog upita na račun Borussije o njegovoj dostupnosti.


Njemačka javnost i dalje je uvjerena kako će Lewandowski od ljeta nositi dres minhenskog Bayerna, ali Borussia bi ga mogla biti prisiljena prodati nekom drugom klubu već u siječnju kako bi izbjegli njegov odlazak u Bayern bez odštete na kraju sezone.

Lewandowski priznaje kako je jednom imao i odbio priliku preći u Englesku, kad ga je Sam Allardyce prije tri godine pokušao za nešto više od tri milijuna eura iz Lech Poznana preseliti u Blackburn.

"Imao sam ponudu Blackburna. Čak sam i razgovarao s njihovim bivšim menadžerom, ali na kraju sam odlučio da mi Dortmund pruža bolju priliku za razvoj kao nogometaša." dodao je Lewandowski.