Njemački sportski sud donio je odluku po kojoj se utakmica između Hoffenheima i Bayera, u kojoj su gosti slavili pobjedu rezultatom 2:1 zahvaljujući nepostojećem golu Stefana Kiesslinga, ne treba ponoviti.


Podsjetimo, Stefan Kiessling je u 70. minuti utakmice nakon ubačaja iz kornera pucao glavom pored gola, ali je lopta s vanjske strane ušla kroz rupu u mreži u gol, a sudac Felix Brych je na iznenađenje i samog 'strijelca' Kiesslinga pokazao na centar.


Bayer je tako poveo rezultatom 2:0, a domaći su do kraja postigli gol za 2:1, pa je Brychova pogreška izravno utjecala na konačni ishod utakmice, što je prema FIFA-inim pravilima dovoljno za ponavljanje utakmice. Ipak, u vodstvu njemačke nogometne lige su se pravdali kako FIFA-ina pravila ne navode konkretan slučaj priznavanja gola kad lopta teren napusti s vanjske strane vratnice, pa su odluku prepustili sportskom sudu.

Zanimljivo je kako je prije petnaestak godina zbog sličnog slučaja utakmica njemačke Bundeslige bila ponovljena, zbog čega su čelnici njemačkog nogometa pretrpjeli žestoke kritike iz FIFA-e, te su se sada odlučili vruć krompir prebaciti u ruke sportskog suda.