Krilni napadač minhenskog Bayerna Arjen Robben izbivat će s terena oko šest tjedana kao rezultat ozljede koljena koju je zaradio u pobjedi protiv Augsburga u utakmici DFB pokala u srijedu navečer.


Robben je otvorio utakmicu golom već u trećoj minuti, ali je samo deset minuta kasnije morao napustiti teren nakon što ga je kopačkom u koljeno pogodio protivnički vratar Marwin Hitz.

"Arjen ima duboku posjekotinu, točno na koljenu. Udarcem je stvoren veliki pritisak na femur desne noge i stvara se veliki podljev krvi." rekao je klupski liječnik Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt.


Robben će tako propustiti sve preostale utakmice u 2013. godini, uključujući i one koje će Bayern kao aktualni europski prvak odigrati na Svjetskom klupskom prvenstvu u Maroku.

"Naravno da sam jako razočaran. Bio sam u tako dobroj formi i veselio sam se svakoj utakmici i sad se ovo dogodi. Ali vratit ću se spreman i onda ću pomoći momčadi u ostvarivanju ciljeva koje smo pred sebe postavili pred početak sezone." rekao je Robben.