Njemački reprezentativni obrambeni nogometaš Jerome Boateng produžio je svoj ugovor s njemačkim i europskim prvakom Bayernom do kraja lipnja 2018. godine.


Boateng je ranije imao ugovor do kraja lipnja 2015. godine, te je dogovorio produženje suradnje za dodatne tri sezone, nakon čega je izrazio svoje zadovoljstvo učinjenim.

"Bayern je jedan od velikih klubova u svjetskom nogometu. Igrati ovdje nije samo posao, nego i čast. Želim puno toga ostvariti s našom momčadi u godinama koje slijede." rekao je 25-godišnji nogometaš za službenu stranicu Bayerna.


Svoje zadovoljstvo iskazao je i izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, koji je Boatenga nazvao jednim od temeljnih igrača bavarske momčadi.

"On je jedan od glavnih igrača Bayerna. Iz tog razloga je bilo prirodno da osiguramo produženje suradnje s njim." rekao je Rummenigge.

Boateng je na Allianz Arenu stigao u srpnju 2011. godine nakon kratkog i neuspješnog razdoblja u Manchester Cityu, gdje je odigrao 19 utakmica u svim natjecanjima.