U godini u kojoj je s minhenskim Bayernom osvojio niz trofeja, a na individualnom planu nekoliko nagrada, francuski reprezentativac Franck Ribery proglašen je i najboljim nogometašem njemačke Bundeslige.


U izboru u kojem sudjeluju kapetani 36 prvoligaških i drugoligaških njemačkih momčadi Ribery je završio na prvom mjestu, ispred drugoplasiranog napadača dortmundske Borussije Roberta Lewandowskog.


Ove jeseni izabran za najboljeg igrača Europe u izboru UEFA-e, tridesetogodišnji Ribery je bio jedan od najkonstantnijih igrača momčadi Bayerna koja je u prethodnoj sezoni osvojila Ligu prvaka, Bundesligu i DFB Pokal. Pod vodstvom novog trenera Pepa Guardiole, Ribery je nastavio s dobrim igrama i u novoj sezoni, pa je tako dao svoj doprinos osvajanju UEFA-inog Superkupa i nizu sjajnih rezultata, kako u domaćim natjecanjima, tako i u Ligi prvaka.

U subotu Riberya i suigrače očekuje i finale FIFA-inog Svjetskog klupskog prvenstva, a 13. siječnja sljedeće godine će doznati i hoće li u konkureniji Lionela Messija i Cristiana Ronalda osvojiti Zlatnu loptu.