Nakon što je Bayern za ovu sezonu iz dortmundske Borussije doveo Maria Götzea, a za sljedeću osigurao dolazak Roberta Lewandowskog, u njemačkoj javnosti se pokrenula rasprava oko toga da Bavarci čine sve kako bi oslabili svoje najveće rivale u borbi za domaće trofeje.


Predsjednik Borussije Hans-Joachim Watzke jedan je od onih koji su se u javnosti okomili na Bayern, tvrdeći kako je njihova glavna želja uništiti sve bundesligaške rivale, dovođenjem u svoje redove igrača poput Götzea i Lewandowskog.

Tim povodom oglasio se i počasni predsjednik minhenskog kluba Franz Beckenbauer, koji tvrdi kako u tome nema istine, te Bayern ne pokušava oslabiti Borussiju.

"Bayern kupuje igrače za koje smatra da će biti pojačanja za momčad. Čista je slučajnost da to uključuje i dvojicu igrača koji su bili u Dortmundu. Dovođenjem igrača pojačavate svoju vlastitu momčad, oslabljajući pri tome njegovu bivšu momčad. Ali, to nije glavni cilj, nego samo nuspojava." rekao je Beckenbauer za Sky 90.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Proteklog vikenda Watzkea je javno prozvao bivši igrač Bayerna Paul Breitner, ali Beckenbauer smatra da predsjednik Borussije ima potpuno pravo izreći svoje mišljenje.

"Pogrešno je reći da Watzke samo pokušava kreirati anti-Bayernovsku atmosferu. On ima puno pravo reći ono što osjeća." dodao je Beckenbauer.