Uprava njemačkog bundesligaša Bayer Leverkusena uručila je otkaz treneru Samiju Hyypiji nakon poraza na gostovanju kod Hamburga, a do kraja sezone momčad će s klupe voditi Sascha Lewandowski, dosadašnji trener juniorske momčadi.


"Ovo je bila teška odluka za nas, jer je Sami odradio sjajan posao u protekle dvije godine. Ono što smo postigli u prvom dijelu ove sezone je daleko nadmašilo naša očekivanja i donijelo pohvale sa svih strana. To čini sve još bolnijim. Dramatičan razvoj događaja u proteklih nekoliko tjedana nam nije ostavio drugog izbora nego raskinuti suradnju. Moramo učiniti sve što možemo kako bismo spasili sezonu." rekao je sportski direktor Bayera Rudi Völler.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Bayer je pod vodstvom četrdesetogodišnjeg Finca sjajno započeo sezonu i na njezinoj polovini je bio drugi na bundesligaškoj ljestvici iza Bayerna. Međutim, nakon toga je uslijedio niz loših rezultata, tijekom kojeg su u deset utakmica upisali samo jednu pobjedu, dok su poraženi u obje utakmice osmine finala Lige prvaka od Paris Saint-Germaina, a izgubili su i mjesto koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone.

"Nije mi lako preuzeti momčad od Samija. Zajedno smo vodili ovu momčad godinu dana i žalosno je kad vaš bivši suradnik ne može ostvariti svoje ciljeve. Međutim, kao zaposlenik ovog kluba, ja također imam odgovornost suočiti se s izazovom. Napravit ćemo sve što možemo da na pravi način okončamo sezonu." rekao je Lewandowski.