Iako se o njegovom mogućem odlasku iz Schalkea govori praktički otkako je zaigrao za prvu momčad ovog kluba, dvadesetogodišnji njemački reprezentativac Julian Draxler kaže kako ni ovog ljeta ne želi napustiti Gelsenkirchen.


Draxler je već godinu dana na meti londonskog Arsenala, koji je pokazivao interes za njegovo dovođenje i prošlog ljeta i u siječnju, ali mladi njemački reprezentativac sa Schalkeom ima još četiri godine ugovora i ne žuri mu se u inozemstvo.

U važećem ugovoru, Draxler ima odštetnu klauzulu u iznosu od 45,5 milijuna eura.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Govoreći za Bild, Draxler je rekao: "Naravno, očekujem neprovjerene glasine i tijekom ovog ljeta. Ali vrlo je, vrlo izgledno da ću igrati za Schalke i sljedeće sezone. Mogu ozbiljno potvrditi kako ne razmišljam o odlasku iz kluba ovog ljeta."

Draxler, koji će ovog ljeta s njemačkom reprezentacijom nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, je pomogao Schalkeu u osvajanju treće pozicije na bundesligaškoj ljestvici ove sezone, što znači da će ova mlada momčad sljedeće sezone igrati u grupnoj fazi Lige prvaka.

Draxler je proizvod omladinske škole Schalkea i najmlađi igrač koji je odigrao 100 bundeligaških utakmica za ovaj klub, a za reprezentaciju Njemačke je odigrao deset utakmica.