Predsjednik uprave minhenskog Bayerna Karl-Heinz Rummenigge ponovno je izazvao bijes u redovima dortmundske Borussije, a na njegove komentare o Marcu Reusu oglasio se predsjednik dortmundskog kluba Hans-Joachim Watzke.


Naime, Rummenigge je izjavio kako Marco Reus s dortmundskom Borussijom ima ugovor u kojemu stoji odštetna klauzula u iznosu od 25 milijuna eura koja će na snagu stupiti sljedećeg ljeta. To je neizbježno dovelo do špekulacija o tome kako će njemački reprezentativac za godinu dana krenuti putem svog mlađeg kolege Marija Götzea, čiji je transfer u Bayern izazvao veliko nezadovoljstvo među navijačima Borussije, kao i u samom klubu. Taj je potez bavarskog kluba pogoršao odnose između dva trenutno najbolja njemačka kluba, a situacija bi mogla postati još gora ako se takvo što ponovi i s Reusom.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Watzke se povodom Rummeniggeove izjave oglasio priopćenjem:

"Borussia Dortmund s gnušanjem primjećuje kako Karl-Heinz Rummenigge u posljednje vrijeme raspravlja kroz medije o internim stvarima našeg kluba u trodnevnom ritmu. Sigurni smo da svaka osoba koja poznaje nogomet zna kakve su namjere takvih izjava.

Svojim ponašanjem Karl-Heinz Rummenigge dodatno pogoršava ionako napete odnose između Borussije Dortmund i Bayerna. Mi, kao poslodavci, ćemo prirodno ostati vjerni svojoj politici da nikad ne raspravljamo o ugovorima naših uposlenika u javnosti."

Svojim odličnim igrama u proteklim sezonama Reus je na sebe privukao pozornost velikog broja europskih klubova. Otkako je prije dvije godine došao u dortmundsku Borussiju odigrao je 62 bundesligaške utakmice i postigao 30 golova.