Nogometaš dortmundske Borussije Lukasz Piszczek je nakon jučerašnjeg poraza na gostovanju kod Bayerna, sedmog ligaškog ove sezone, poručio svojim suigračima kako se moraju suočiti s realnošću i konačno početi osvajati bodove.


Golovima Roberta Lewandowskog i Arjena Robbena njemački je prvak anulirao gol Marca Reusa i došao do zaslužene pobjede, nakon koje je ostao usamljen na vrhu ljestvice, dok je Borussia doživjela peti uzastopni poraz i došla u zonu ispadanja iz lige.

Piszczek je stoga svjestan kako je krajnji trenutak da on i suigrači počnu osvajati bodove ukoliko žele spasiti sezonu u koju su ušli s puno većim očekivanjima.

"Moramo shvatiti da su nam sada nužni bodovi. Na dnu smo i moramo se podići odatle što je prije moguće. To neće biti lako. Moramo naporno raditi kako bismo to ostvarili." rekao je Piszczek.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Branič Neven Subotić, koji je ušao u igru na poluvremenu i skrivio jedanaesterac na Riberyu za pobjednički gol domaćih, smatra kako je Borussia platila cijenu za propuštene prilike nakon Reusovog gola.

"Znali smo da će Bayer početi drugo poluvrijeme agresivnije, jer je jasno da nisu željeli izgubiti na svom terenu. Mi smo bili spremni na to. Pokušali smo biti čvrsti pozadi i stvoriti nekoliko prilika na drugoj strani terena. Donekle smo uspjeli u tome, imali smo jednu ili dvije prilike za zabiti drugi gol, ali nismo to napravili. Poraz boli, posebno nakon što smo imali prednost od 1:0." rekao je Subotić.