Trener dortmundske Borussije Jürgen Klopp pod kritikama je zbog loših igara i rezultata njegove momčadi ove sezone, no on tvrdi kako je sada bolji trener nego što je to bio prije dvije godine, a navijačima koje zanima samo rezultatski uspjeh je poručio da počnu navijati za Bayern.


Nakon osmog ligaškog poraza, koji ih je proteklog vikenda ostavio na dnu prvenstvene ljestvice, Klopp je odlučio odgovoriti kritičarima i odbio podnijeti ostavku na mjesto trenera, iako njegova momčad ima samo jedanaest osvojenih bodova nakon trinaest odigranih utakmica, a uz osam poraza upisali su samo tri pobjede.

Klopp, koji je na mjesto trenera Borussije stigao 2008. godine, trenutno odrađuje svoju sedmu sezonu, ali ovo je prvi put da se našao pod teškim pritiskom, s obzirom da borba za opstanak u ligi izgleda sve realnije od borbe za vrh tablice.

"Ja nisam netko tko odustaje. Ja idem na sve ili ništa. Sve dok me Dortmund želi, radit ću ovaj posao. Ja sam borac. I bolji sam trener nego 2012. godine, samo to ne vidite na tablici." rekao je Klopp.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Sportski direktor Borussije Michael Zorc je također dao svoj komentar na aktualne kritike: "To je baš kao Lindenstraße (popularna njemačka sapunica). Ponavlja se svaki tjedan. Zapeli smo u borbi za opstanak. U posljednjih nekoliko tjedana smo gledali na zaostatak u odnosu na momčadi s vrha ljestvice, ali to je sada gotovo."

Navijači Borussije su poznati po tome da podržavaju svoju momčad i u dobrim i u lošim trenucima i njihova podrška treneru i momčadi nikad nije došla oslabila. No, no oni nisu bili raspoloženi dati podršku nakon poraza u Frankfurtu. Momčad je izviždana od strane gostujućih navijača na kraju utakmice.

Klopp je komentirajući tu situaciju rekao: "U potpunosti razumijem kritike, to je jednostavno ljudski. Razumijem i zvižduke. Oni su normalni. Ali svi koji zvižde se moraju i zapitati je li korisno napadati nekoga tko je upravo pao na testu i govoriti mu: 'Previše si glup da bi pišao po snijegu'. Ali, bez obzira na to, situacija izgleda katastrofalno. To nikome ne treba."

Dodao je i kako navijači koji žele samo uspjehe imaju samo jednu opciju: postati navijači Bayerna.