Njemački reprezentativac Christoph Kramer odlučio je stati na kraj špekulacijama o mogućem transferu u neki od klubova izvan Bundeslige, potvrdivši kako će na kraju sezone preseliti u Bayer Leverkusen, iz kojeg je trenuno posuđen u Borussiju iz Mönchengladbacha.


"Imam ugovor s Leverkusenom i igrat ću tamo nakon ljeta. Takva je trenutna situacija." rekao je njemački reprezentativac za Sport Bild.

Kramer tvrdi kako će za Bayer igrati ne zato što ga ugovor obvezuje na to, nego zbog toga što ga je 'reputacija kluba uvjerila da je to najbolje za njega'.

Kramer s Bayerom ima ugovor do ljeta 2017. godine, a prema riječima klupskog sportskog direktora Rudija Völlera, ideja kluba je produžiti taj ugovor za godinu ili dvije dana.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


U posljednjim mjesecima Kramer nije želio potvrditi povratak u Leverkusen, govorivši kako ga nitko neće natjerati da igra za neki klub ukoliko on to sam ne bude želio, bez obzira na ugovorne obveze.

U Mönchengladbachu su željeli pronaći način za zadržati Kramera u svojim redovima, a njegovo se ime povezivalo i s nekim klubovima izvan Njemačke, prije svih s madridskim Realom.

"Igranje u inozemstvu bi mi moglo biti zanimljivo u određenom trenutku u budućnosti, ali za sada je Bundesliga mjerilo za sve." dodao je Kramer.