Nakon poraza od Werdera u posljednjem kolu jesenjeg dijela Bundeslige trener dortmundske Borussije Jürgen Klopp je u razgovoru za službenu klupsku stranicu izjavio, između ostalog, kako su sve kritike na igru njegove momčadi u posljednje vrijeme sasvim opravdane.


Klopp je prokomentirao trenutnu situaciju, ali i dodao kako nema namjeru odustati, te će u zimskoj pauzi pripremiti momčad za tešku borbu koja ih očekuje na proljeće.

O porazu od Werdera

"Ova je utakmica bila prava slika našeg prvog dijela sezone. Nakon rano primljenog gola utakmica je postala nezgodna. Nismo igrali dobro u prvom poluvremenu. Napravili smo neke promjene u drugom dijelu i malo se popravili, napravili smo pritisak na Werder i stvorili neke prilike, ali to nije bilo dovoljno."


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


O trenutnoj situaciji

"Sve kritike na naš račun su opravdane. I sami smo nezadovoljni sobom i svojom situacijom. Ali postoje i određena objašnjenja za ovakav prvi dio sezone. Većina igrača nije imala nikakve ili je imala kratke pripreme pred sezonu ili su se tek vratili nakon ozljede i morali se brzo prilagoditi na ritam odigravanja tri utakmice tjedno i iz tog razloga nisu mogli ostvariti svoj puni potencijal. Jedina dobra vijest danas jeste to da je prvi dio sezone gotov. Danas je težak dan za sve ljude koji vole Borussiju Dortmund, ali ovaj klub će to nadvladati. Velike su šanse da će stvari postati bolje i ja još uvijek vjerujem da će biti tako."

{adselite}


O sezoni

"Sezona još nije gotova. Još imamo sedamnaest utakmica za odigrati, a ono što je najvažnije, u pripreme ćemo ući s gotovo kompletnom momčadi na okupu. Do sada nam je nedostajalo stabilnosti i radimo naporno na tome da je povratimo. U drugom dijelu sezone će nas biti puno teže pobijediti, a i mi ćemo ponovno češće pobjeđivati. Borit ćemo se sa svim snagama."

O mogućim pojačanjima

"Razgovarat ćemo o tome treba li raditi neke promjene, ali nećemo jednostavno dovoditi bilo kojeg igrača kako bismo povećali broj. Nećemo raditi promjene samo zbog promjena."