Predsjednik dortmundske Borussie Hans-Joachim Watzke potvrdio je još jednom kako ima puno povjerenje u trenera Jürgena Kloppa unatoč vrlo lošem prvom dijelu bundesligaške sezone, naglasivši kako nema klasičnog recepta za izlazak iz situacije u kojoj se momčad našla.


O prijateljskoj utakmici protiv Siona:
- Moglo se vidjeti da smo tek započeli pripreme, ima još puno prostora za napredak. Ali, već sam vidio neke obećavajuće znakove.

O trenutnoj situaciji...
- Sva saznanja koja sam dobio tijekom zimske stanke sam imao i prije nje. Nema provjerenog recepta za situaciju u kojoj se nalazimo u ovom trenutku. I dalje mislim da je Jürgen Klopp sjajan trener. Bilo bi čudno reći nešto drugo nakon posljednjih šest ili sedam godina. I dalje sam 100% uvjeren da je on pravi čovjek za taj posao. Ako ostvarujete uspjeh za uspjehom šest godina, onda se može dogoditi i da stvari neko vrijeme idu u drugom smjeru.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Analiza prvog dijela sezone...
- Detaljna analiza ne znači nužno da se glave moraju kotrljati. Ali, s momčadi koju imamo, trebali smo biti na boljoj poziciji. I dalje nećemo otkrivati dubinu naše analize javnosti.

Ciljevi u drugom dijelu sezone...
- Naš cilj je izbjeći ispadanje iz lige, i to na takav način da možemo kasnije o tome pričati kao o uspjehu.

Eventualna pojačanja tijekom zimske stanke...
- Vrlo malo vjerojatno, ali nije nemoguće.

O planiranoj turneji po Aziji...
- Planiranu turneju po Aziji ćemo definitivno odraditi sljedećeg ljeta. Bilo bi glupo otvoriti predstavnički ured tamo i onda ne otići tamo i igrati nogomet.

{adselite}


Durm izvan stroja do kraja mjeseca

Loša vijest stigla je jučer treneru Jürgenu Kloppu iz liječničke ordinacije - dvadesettrogodišnji Erik Durm ozlijedio je prepone i neće moći trenirati sve do početka veljače.