Njemački milijarder Klaus-Michael Kuehne otkupio je 7,5% dionica u nekadašnjem europskom prvaku Hamburgu za 18,75 milijuna eura, a također je dobio prava i na ime stadiona, objavljeno je danas iz ovog bundesligaša.


Hamburg, koji proteklih par sezona balansira na granici ispadanja iz lige, je u teškoj financijskoj situaciji nakon niza skupih i uglavnom promašenih transfera.

"Jako sam sretan zbog toga što smo uspješno završili pregovore oko toga da postanem dioničar kluba. Nadam se da ću doprinijeti u pokušaju da preokrenemo stvari u Hamburgu." rekao je Kuehne.

Kuehne je zapravo dio svoje prošloljetne posudbe u iznosu od 25 milijuna eura, koja je iskorištena za kupovinu Lewisa Holtbya, Valona Behramija i Juliana Greena, pretvorio u vlasništvo nad dionicama kluba.

Ovo je ne samo kratkoročna pomoć za Hamburg, nego i velika nada za dugoročnu budućnost kluba, koji nikad od osnivanja Bundeslige 1963. godine nije ispadao iz ovog natjecanja. Kuehne će od 1. srpnja 2015. godine vratiti stadionu staro ime Volksparkstadion, nakon što je otkupio prava na ime stadiona na razdoblje od četiri godine.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Za mene je kao navijača kluba bilo pitanje srca da klupski dom ponovno dobije svoje tradicionalno ime. Želio bih da klub ponovno uživa u uspjesima na Volksparkstadionu kao što je to bilo u prošlosti." dodao je Kuehne.

Stadion koji trenutno nosi ime Imtech Arena zvao se Volkparkstadion do 2001. godine, kad je tvrtka Imtech otkupila prava na njegovo ime.

"Ovim potezom nastavljamo našu financijsku konsolidaciju i ulazimo u važno razdoblje. Nastavit ćemo naporno raditi kako bi Hamburg vratio svoju sposobnost biti konkurentan na svim razinama u Bundesligi." rekao je predsjednik uprave kluba Karl Gernandt.

Hamburg je nakon prvog dijela sezone na četrnaestom mjestu bundesligaške ljestvice, sa samo dva boda više od posljednjeplasiranog Freiburga i pretposljednje dortmundske Borussije.


{adselite}