Legendarni napadač minhenskog Bayerna Dieter Hoeness kaže kako se poljski reprezentativac Robert Lewandowski bolje uklapa u sistem trenera Pepa Guardiole od svog prethodnika u dresu s brojem 9, hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića.


Dvadesetšestogodišnji Lewandowski je u Bayern stigao bez odštete iz dortmundske Borussije proteklog ljeta, no za sada ne uspijeva ponoviti golgeterski učinak kakav je imao u svom prethodnom klubu.

Lewandowski je u Bayern stigao s reputacijom jednog od najučinkovitijih europskih napadača, a u dresu Bayerna je ove sezone postigao deset golova u dvadeset odigranih utakmica. U Njemačkoj se, stoga, vode debate oko toga je li njegovo dovođenje bio dobar ili loš potez bavarskog kluba.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Stefan Effenberg je nedavno stao u njegovu obranu, a sada je to učinio i Hoeness.

"Vjerujem da se Lewandowski bolje uklapa u Guardiolin koncept nego Mandžukić. Međutim, žao mi je što Mandžukić više ne igra u Bundesligi. Mislim da će Lewandowski vrlo brzo eksplodirati. On je unatoč svemu vrlo, vrlo značajan za Bayern." rekao je Hoeness.

Lewandowski je do sada u dresu Bayerna u bundesligaškim utakmicama u gol pretvarao 20,4% prilika koje je imao, a taj postotak je nešto manji od 22,2%, koliko je imao u Dortmundu.