Napadač dortmundske Borussije Pierre-Emerick Aubameyang proslavio je svoj gol protiv Schalkea obukavši masku strip junaka Batmana, a činjenica da mu je sudac zbog toga pokazao žuti karton izazvala je žučne rasprave među ljubiteljima nogometa, koji se pitaju: jesu li pravila otišla malo predaleko?


"Kakva besmislica! Pravila uništavaju nogomet. Po mom mišljenju, igrač ne bi trebao dobiti žuti karton za ovakvu proslavu. I to počevši od ovog trenutka!" jasan je sportski kolumnist njemačkog lista 'Biold am Sonntag', koji dodaje: "Moramo napraviti mjesta za više zabave i kreativnosti u nogometu."

Društvene mreže također su zatršane komentarima ljudi koji imaju različita mišljenja. Jedni tvrde kako su golovi najljepši dio nogometa i njihova proslava se mora tolerirati, dok drugi podržavaju pravila i smatraju kako takvo ponašanje treba kažnjavati.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Scena se dogodila petnaestak minuta prije kraja najvećeg njemačkog derbija, kad je Aubameyang zabio prvi gol na utakmici, koja je na kraju završila pobjedom domaće momčadi rezultatom 3:0, možda njihovom najimpresivnijom pobjedom ove sezone.

Aubameyang je iz šorca izvadio masku Batmana, dodavši suigraču Marcu Reusu masku za oči u stilu Robina. "Bila je to scena za pamćenje. Trnci su mi prošli kroz kičmu." rekao je Aubameyang kasnije o erupciji oduševljenja koju je izazvao na tribinama, gdje je gotovo 80.000 domaćih navijača proslavljalo njegov gol.

Unatoč svemu, sudac Felix Zwayer mu je pokazao žuti karton, drugi ove sezone. Naime, prema pravilima nogometne igre, strogo je zabranjeno pokrivati lice nakon postignutog gola.