Počasni predsjednik minhenskog Bayerna Franz Beckenbauer smatra kako Franck RIbery i Jerome Boateng svojim nekontroliranim ponašanjem u pojedinim situacijama na terenu štete momčadi.


Riberya je zbog neprimjerenih reakcija prema protivničkim igračima nedavno javno kritizirao čak i trener Josep Guardiola, a Beckenbauer smatra kako je i njemački reprezentativac jednako kriv kao i Francuz.

"Protivnički igrači često prilično grubo tretiraju Riberya, ali to ne znači da on može sebi dopustiti da izgubi mirnoću na terenu, iako ga često provociraju. Ljudi znaju da on često reagira na provokacije. Isto je i s Boatengom. Netko bi trebao popričati s igračima o tome, jer na taj način oni štete momčadi." rekao je Beckenbauer za Sky.

Beckenbauer je pohvalio Josepa Guardiolu i njegovu nogometnu filozofiju. Španjolcu sljedećeg ljeta istječe ugovor s bavarskim klubom, no Beckenbauer se ne brine zbog toga.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Guardioli ne treba ugovor. On je tip trenera koji dođe i ode kad on hoće. Bayern bi ga želio zadržati do kraja života i ja se nadam da će on još dugo ostati. On se savršeno uklopio. Uz svo dužno poštovanje prema Juppu Heynckesu, Pep je donio novu filozofiju u klub. On je pronašao savršenu kombinaciju između tiki-take i tradicionalnog Bayernovog sitla." izjavio je Beckenbauer.

No, bivši njemački reprezentativac očekuje kako će Bayernovoj dominaciji u Njemačkoj doći kraj prije ili poslije, neovisno o tome hoće li Guardiola ostati ili ne.

"Ribery, Robben i Schweinsteiger neće biti tu zauvijek. Bayern neće osvojiti Bundesligu svaki put u sljedećih deset godina. Za dvije ili tri godine će u Bayernu doći do velikih promjena i tada će se sve promijeniti." zaključio je Beckenbauer.