Uprava njemačkog bundesligaša Bayera iz Leverkusena odlučila je raskinuti ugovor s bosanskohercegovačkim reprezentativcem Emirom Spahićem nakon njegovog fizičkog sukoba sa zaštitarima na stadionu nakon kup utakmice protiv minhenskog Bayerna.


"Emir Spahić je izvanredan nogometa, čije su ga izvedbe na terenu učinile vrijednim igračem za Bayer. Međutim, u svjetlu posljednjeg razvoja događaja nakon incidenta prošle srijede, ostali smo bez drugih opcija." objasnio je izvršni direktor kluba Michael Schade.

Iz Bayera su odmah nakon incidenta potvrdili kako će podržati svaki pokušaj da se pronađe potpuno i prihvatljivo rješenje za obje strane. U skladu s tim surađivali su s istražiteljima i javnim tužiteljem, da bi tek nakon toga donijeli konačnu odluku, jer nisu htjeli unaprijed izricati nikakve presude.

"Nakon što su se pojavile video snimke koje su nas sve šokirale i uznemirile, nismo više mogli čekati ishod službene istrage ili potencijalni sudski proces. Naprotiv, morali smo odmah reagirati. Sjeli smo s Emirom i došli do obostrano prihvatljivog rješenja. Emir žali zbog svog ponašanja. Želimo mu sve najbolje u budućnosti." dodao je Schade.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Sam Spahić je preuzeo odgovornost za svoje ponašanje i složio se s raskidom ugovora, koji je trebao vrijediti do ljeta 2016. godine. Barem u formalno objavljenom priopćenju, budući da je posljednjih dana govorio kako je samo branio brata i kako bi to učinio ponovno, bez obzira na posljedice.

"Žalim zbog svog ponašanja prema zaštitarima svog kluba nakon utakmice protiv Bayerna prošle srijede. Želim se ispričati svima na koje je moje ponašanje utjecalo i njihovim obiteljima. Znam da sam kroz svoje poteze napravio i velike probleme klubu. Moj trener Roger Schmidt, klupski menadžer Jonas Boldt, sportski direktor Rudi Völler i izvršni direktor Michael Schade su mi dali puno povjerenje. Bila mi je velika čast biti dio ove fantastične momčadi. Svojim prijateljima u momčadi i cijelom klubu, kao i sjajnim navijačima Bayera, želim iz dubine srca sve najbolje u budućnosti koja je pred ovim klubom." poručio je Spahić.