Nakon nedjeljnog poraza od Kölna, koji je doveo u pitanje plasman Schalkea u Europa ligu sljedeće sezone, uprava tog kluba je povukla drastičan potez i otpustila dvojac svojih veznih nogometaša Kevin-Prince Boatenga i Sidneya Sama.


Sportski direktor Horst Heldt je odmah nakon poraza u Kölnu najavio kako će biti posljedica za momčad, koja je u posljednjih osam ligaških utakmica upisala samo jednu pobjedu, te se trenutno nalazi na šestom mjestu s 45 osvojenih bodova, jednim manje od petoplasiranog Augsburga i dva više od šestoplasirane dortmundske Borussije i sedmoplasiranog Werdera.

"Kevin-Prince Boateng i Sidney Sam su otpušteni i ta odluka stupa na snagu odmah. Marco Höger je suspendiran do nedjelje." objavljeno je iz kluba.

Boateng je bio jedan od najbolje plaćenih igrača u Schalkeu, no često je bio meta kritika zbog loših igara, dok se od Sidneya Sama očekivalo puno više nakon što je došao iz Bayera, ali on je ove sezone započeo samo sedam ligaških utakmica i nije uspio zabiti niti jedan gol.