Uprava njemačkog bundesligaša Schalkea iznenadila je nogometnu javnost suspenzijom dvojice svojih igrača, Kevin-Princea Boatenga i Sidneya Sama, a razloge koji stoje iza ovakvog poteza objasnio je sportski direktor Horst Heldt.


"Nakon onoga što smo vidjeli proteklog vikenda i razgovora koji su uslijedili, odlučili smo odmah suspendirati Sidneya Sama i Kevin-Prince Boatenga. Mi imamo osjećaj da više ne postoji potrebna razina povjerenja i nismo uvjereni da nam oni mogu pomoći u preostale dvije utakmice protiv Paderborna i Hamburga. Sadržaj naših razgovora se tiče samo igrača i mene. Neću javno objavljivati što smo točno razgovarali. Odluka je konačna. Nema povratka." rekao je Heldt.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Razgovarali smo i s Marcom Högerom. Njega smo suspendirali na tjedan dana, jer također sumnjamo i u njegovu odanost klubu. Ne radi se o odanosti pojedincima, nego o o tome da treba davati svoj maksimum kako bi se postigao uspjeh. Högerova privremena suspenzija, međutim, je izrečena kako bi on proveo ovaj tjedan razmišljajući o stvarima. Sjest ćemo s njim dan nakon utakmice protiv Paderborna i razgovarati o tome ima li smisla nastaviti raditi zajedno i nakon ove sezone."

Heldt je pozvao momčad da uloži svoj maksimum kako bi izborila plasman u Europa ligu: "Rekao sam momčadi da su ovo prve posljedice, koje sam stavio na snagu nakon razgovora s trenerom. Vidjet ćemo kako će ostali igrači reagirati u sljedećim danima. Očekujem da su svi shvatili da se ne šalimo i da nitko nije nedodirljiv."