Predsjednik uprave minhenskog Bayerna Karl-Heinz Rummenigge kaže kako nije zabrinut zbog mogućnosti da Pep Guardiola ode iz kluba na kraju sezone, dodavši i kako on nije jedini koji donosi odluke o transferima.


Četrdesetčetverogodišnji Španjolac ima ugovor s Bayernom do kraja sezone i do sada nije bio spreman započeti pregovore oko eventualnog produženja, no Rummenigge naglašava kako ni njegov eventualni odlazak ne bi bio pretežak udarac za bavarski klub.

"Mi smo zadovoljni s Pepom, koji svoj posao radi dobro. On je dobar predstavnik kluba. Ja sam relativno opušten. Ako on žel ostati, to je sjajno, ali ako ne želi, to neće biti kraj svijeta. U tom slučaju ćemo morati razmišljati o nečemu novom." rekao je Rummenigge na konferenciji za novinare.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Rummenigge je nakon toga prokomentirao i Guardiolinu ulogu u Bayernovim poslovima oko transfera, naglasivši kako on nije taj koji donosi konačne odluke, iako sudjeluje u procesu.

"Općenito govoreći, klub je taj koji je zadužen za transfere. Ali mogu reći jednu stvar, a to je da nikad nismo doveli nekog igrača protiv volje trenera. Bilo bi ludo ne diskutirati o transferima s trenerom. Na kraju krajeva, on je taj koji radi s njima. Jasno je da Pep igra ulogu, ali ne govori nam on koga da dovedemo." dodao je Rummenigge.