Iskusni njemački trener Felix Magath smatra kako dortmundska Borussia ove sezone ne može parirati Bayernu u borbi za naslov prvaka, a uvjeren je i kako nitko neće moći dodirnuti Bavarce u sljedećih deset godina.


Uz to, bivši trener Bayerna smatra kako Bundesliga treba ukinuti pravilo po kojem klubovi ne mogu biti privatno vlasništvo, odnosno najmanje 50% plus jedna dionica mora uvijek biti u rukama članova kluba.

Borussia je pod vodstvom Thomasa Tuchela ponovno u vrhu ljestvice nakon loše prošle sezone, koju su završili na sedmom mjestu, no Magath, koji je s Bayernom dva puta osvajao Bundesligu, vjeruje kako oni neće još dugo biti bodovno poravnati s aktualnim prvakom.

"Ne, Dortmund ne može osvojiti ligu ove sezone. Bayern ima daleko bolje igrače, na svakoj poziciji. Bayern će dominirati ligom i sljedećih deset godina i biti prvak." rekao je Magath za Sport Bild.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Iako se Bundesliga još uvijek vrlo dobro nosi s Premier ligom i La Ligom u europskim natjecanjima, Magath je uvjeren kako će uskoro početi zaostajat, ukoliko ne promijeni spomenuto pravilo o vlasništvu nad klubovima.

"50+1 pravilo spriječava razvoj Bundeslige kad je u pitanju novac. U Engleskoj imate investitore iz Sjedinjenih Država, Rusije i Srednjeg Istoka. Oni su godinama investirali veliki novac u klubove poput Manchester Uniteda, Liverpoola, Manchester Citya i Chelsea kako bi bili uspješni.

Ako želimo da bundesligaški klubovi igraju važnu ulogu u europskim natjecanjima, onda ne možemo zadržati to pravilo, jer ono više ne odgovara trenutku. Najbolje igrače iz Njemačke sve više kupuju engleski klubovi i to čini Bundesligu manje atraktivnom." dodao je Magath.