Napadač Bayerna Thomas Müller je prije nekoliko dana podigao malo prašine izjavivši kako su plaće koje nude premierligaški klubovi privlačne, no u razgovoru za Mail on Sunday pojasnio je kako to ne znači da je on zainteresiran za potencijalni transfer u Premier ligu.


Manchester United je proteklog ljeta poslao visoku ponudu za njemačkog reprezentativca, koju su iz Bayerna glatko odbili, a čini se kako ni on nema namjeru inzistirati na takvom transferu.

Izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge u međuvremenu je javno upozorio čenike Uniteda da prestanu s pokušajima Müllerovog dovođenja, opisavši ga kao srce bavarske momčadi.

"Čuo sam što je Rummenigge rekao i to mi je doista lijepo čuti. U nogometu nikad ne postoje jamstva, ali ja imam četverogodišnji ugovor i kad izađem na teren i čujem kako navijači skandiraju moje ime, to je nešto posebno." rekao je Müller.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Na pitanje o interesu Louisa van Gaala za njega, Müller je odgovorio: "Klub, kao što je to i Rummenigge pokazao, je odmah odbio takvu mogućnost, tako da o tome ne vrijedi raspravljati."

"Meni su postavili pitanje o novcu, tako da sam jednostavno odgovorio da smo mi profesionalci i da se za nas sve vrti oko zarađivanja novca i življenja svojih života. Navijači uvijek imaju tu ideju o romantičnoj strani i ljubavi prema klubu.

S druge strane, nogomet je biznis i stvari se događaju vrlo brzo. Jednog dana direktor kaže da neki trener ostaje, a tri tjedna kasnije on dobije otkaz. Ne možete zaboraviti da je to posao, a ne samo igranje nogometa iz hobija. To je ono što sam pokušao reći." pojasnio je Müller svoju raniju izjavu.