Vezni nogometaš dortmundske Borussije Sven Bender potpisao je s tim klubom novi ugovor, koji istječe na kraju lipnja 2021. godine. Bavarac po mjestu rođenja, Bender je u Dortmundu od 2009. godine, što bi značilo da će u tom klubu provesti punih dvanaest godina, u slučaju da novi ugovor odradi do kraja.


Bender je bio ključni član momčadi koja je pod vodstvom trenera Jürgena Kloppa osvojila dva uzastopna naslova prvaka Njemačke 2011. i 2012. godine, a u posljednje vrijeme je imao dosta problema s ozljedama, pa ove sezone ima nešto manju minutažu u konkurenciji Ilkaya Gündogana i mladog Juliana Weigela.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Unatoč tome, i dalje je cijenjen igrač u Dortmundu, što je potvrđeno i produženjem ugovora, a nakon stavljanja potpisa dao je kratku izjavu za službenu stranicu kluba.

"Želim se zahvaliti predsjedniku Hans-Joachimu Watzkeu, sportskom direktoru Michaelu Zorcu i treneru Thomasu Tuchelu za povjerenje koje su mi ukazali. Ugodne pregovore smo doveli do zaključka. Iznimno sam sretan zbog toga što ću i u budućnosti nositi žuto-crni dres. Bilo bi mi drago kad bi u sljedećim tjednima još neki od mojih suigrača krenuli mojim putem." rekao je Bender.