Austrijskom reprezentativcu Davidu Alabi ugovor s minhenskim Bayernom istječe sljedećeg ljeta, a iako je uprava tog kluba spremna produžiti suradnju s njim, on se još nije odlučio na takav potez, dok za njegove usluge ne nedostaje interesa od strane drugih klubova.


Predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge kaže kako europski klupski prvaci žele zadržati svog dugogodišnjeg člana u svojim redovima i nakon ove sezone, no pregovori oko produženja suradnje za sada nisu urodili plodom.

Bayernova posljednja ponuda je upućena na adresu Alabinih zastupnika pred kraj ljetnog prijelaznog roka, otkrio je sportski direktor Hasan Salihamidžić, ali ona nije prihvaćena i iz kluba se čuju najave kako će on napustiti klub n akraju sezone. Ipak, Rummenigge tvrdi kako su pregovori i dalje otvoreni, te se nada kako će oni dati rezultata.

"Ne znam hoće li Alaba otići. Imali smo prije dva tjedna sastanak s njegovim ocem Georgeom i njegovim zastupnikom Pinom Zahavijem. Razgovor je bio ugodan, atmosfera je bila u redu. Ali moram reći da se vrtimo u krug već mjesecima. U jednom trenutku ćemo morati početi planirati novu sezonu i morat ćemo znati hoće li David ostati u Bayernu ili ne. Ta odluka je značajna za nas u ovom trenutku." rekao je Rummenigge.

Njemački mediji tvrde kako je dvadesetosmogodišnjem nogometašu ponuđen petogodišnji ugovor vrijedan 11 milijuna eura po sezoni uz dodatne bonuse, a Rummenigge je pozvao igrače da i oni sami tijekom pregovora o plaćama razmisle o ekonomskim posljedicama koje ostavlja pandemija korona virusa.

"Posebno u ovom trenutku, s pandemijom korona virusa, igrači moraju imati razumijevanja prema klubovima. Izgubili smo puno novca, nemamo gledatelje na stadionima već osam mjeseci. Živimo s prijetnjom da ćemo izgubiti stotine milijuna eura. Vjerujem da je svakom igraču najbolje ostati u klubu ako se osjeća ugodno u njemu i ako, što je u Davidovom slučaju istina, proslavljaju velike uspjehe. Mislim da svi ovdje u klubu razmišljamo na isti način - svi želimo da David ostane. On je taj koji sada mora donijeti odluku za sebe." dodao je Rummenigge.