Austrijski reprezentativac David Alaba potvrdio je danas kako će na kraju sezone, po isteku ugovora, napustiti minhenski Bayern, klub u kojem je stvorio svoje ime i u kojem je proveo proteklih trinaest godina.

Iz Bayerna su već ranije objavili kako nisu uspjeli postići dogovor s Alabom oko produženja ugovora, te će on na kraju sezone najvjerojatnije napustiti klub, ali sada je prvi put stigla potvrda te vijesti i od samog igrača.

Poznato je također kako je za Alabu zainteresiran madridski Real, kao i njegova dječačka želja da postane igrač tog kluba, ali za sada to ni klubovi ni sam Alaba ipak nisu potvrdili, pa sve ostaje na špekulacijama.

"Donio sam odluku da napustim FC Bayern na kraju sezone i pokušam nešto novo. Jasno je da to nije bila lagana odluka - ovdje sam 13 posljednjih godina i ovaj klub mi puno znači. Jako sam zahvalan Bayernu zbog puno stvari. Nije tajna da su moji zastupnici u kontaktu s nekoliko klubova, ali o tome je već puno toga rečeno, a ja se želim do kraja u potpunosti koncentrirati na moje zadaće u Bayernu. Novac nije imao nikakvu ulogu u mojoj odluci." rekao je Alaba danas novinarima.

Osim madridskog Reala, s Alabom se u vezu dovode i Chelsea, Manchester City, Manchester United i Liverpool, a u manjoj mjeri i Paris Saint-Germain, Barcelona i Juventus.