Osamnaestogodišnji nogometaš minhenskog Bayerna Jamal Musiala je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s tim klubom do ljeta 2026. godine, okončavši tako sve špekulacije oko svoje budućnosti koje su se pojavile u posljednje vrijeme.


Tinejdžer rođen u Stuttgartu nedavno je okončao neizvjesnost i oko svoje reprezentativne budućnosti, obvezavši se na vjernost reprezentaciji Njemačke, nakon što je prethodno godinu dana trajala borba između nogometnih saveza Njemačke i Engleske.

"Jako smo sretni zbog toga što je Jamal odlučio potpisati svoj prvi profesionalni ugovor s Bayernom na dugoročnoj osnovi. Ovo je rezultat zajedničkog truda. Prije nego što je Jamal 2019. godine došao u klub, morali smo uvjeriti i njega i njegovu obitelj u naš projekt. Jako sam zadovoljan time što naš sustav za pronalaženje talentiranih mladih igrača, njihov razvoj i integraciju u prvu momčad donosi plodove. Naš glavni skaut Marco Neppe je tu odigrao značajnu ulogu. Sada moramo osigurati da se Jamalov talent i dalje razvija. Siguran sam da će on Bayernu donijeti puno sreće." rekao je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

Musiala je u Bayern stigao 2019. godine iz omladinske škole Chelsea i brzo se razvio u jednog od najvećih mladih talenata u Bundesligi. Već je gotovo standardan u momčadi trenera Hansija Flicka, te je ove sezone postigao četiri gola.

"Doista sam zadovoljan zbog toga što sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s Bayernom. Osjećam se doista dobro i u klubu i u momčadi, igram s najboljim nogometašima na svijetu i mogu učiti od njih svaki dan na treninzima. Hansi Flick, Hasan Salihamidžić i Marco Neppe, uz cijeli klub, su vjerovali u mene i dali mi priliku vrlo rano. Ja se samo želim odužiti za to povjerenje dobrim igrama, nastaviti napredovati i osvajati naslove s Bayernom. Moj cilj je postati važan igrač za ovaj klub." rekao je Musiala.