Trener Bayerna Hand-Dieter Flick će napustiti taj klub po završetku tekuće sezone, potvrdio je sam pedesetšestogodišnji trener nakon današnje pobjede na gostovanju kod Wolfsburga.


Već je odavno jasno kako ne postoji mogućnost nastavka suradnje između Flicka i sportskog direktora Hasana Salihamidžića, koji ne dopušta treneru nikakav utjecaj na transfer politiku kluba, pa je bilo samo pitanje koji će od njih dvojice napustiti klub, a danas je i to pitanje riješeno - iako je većina navijača kluba u anketama željela ostanak Flicka i odlazak Salihamidžića, dogodilo se suprotno.

"Činjenica je da sam danas potvrdio igračima i članovima uprave kluba kako želim raskinuti ugovor s klubom na kraju sezone." rekao je Flick za Sky nakon utakmice u Wolfsburgu, nakon koje njegova momčad ima sedam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Leipziga i samo je čudo može spriječiti u osvajanju još jednog naslova prvaka.

Flick s Bayernom još uvijek ima ugovor do kraja lipnja 2023. godine. Vjeruje se kako će Flick nakon ovoljetnog Europskog prvenstva naslijediti Joachima Löwa na klupi njemačke reprezentacije.