Američki trener Jesse Marsch naslijedit će Juliana Nagelsmanna, koji na kraju sezone odlazi u Bayern, na klupi njemačkog bundesligaša RB Leipziga. Marsch dolazi iz kluba pod istim vlasništvom, RB Salzburga, a prethodno je radio kao pomoćni trener u Leipzigu, te kao glavni trener u njujorškoj franšizi New York Red Bulls.


"Dovođenjem Jessea Marscha smo doveli našeg kandidata iz snova za poziciju novog trenera i brzo popunili najvažniju poziciju na sportskom terenu vrhunskim trenerom. Jesse je napravio sjajan posao na svim prethodnim pozicijama i razvijao se korak po korak. Naravno da je velika prednost to što je već radio godinu dana u Leipzigu. Jesse poznaje klub, grad Leipzig i prije svega poznaje naš klub i filozofiju igre. Uz njegove trenerske kvalitete, Jessea karakterizira prije svega njegov pozitivan i ambiciozan pristup kojim može inspirirati ljude u i oko kluba i povesti ih za sobom. Veselimo se suradnji s Jessejem Marschom kako bismo nastavili svojim odabranim putem s njim i nastavili razvijati klub." rekao je predsjednik uprave Leipziga Oliver Mintzlaff.

Marscha se, nakon što se istaknuo odličnim igrama i rezultatima na klupi Salzburga, povezivalo s upražnjenim klupama Eintrachta, Tottenhama i Celtica, ali presudile su čvrste veze s obitelji klubova pod kapom Red Bulla, s obzirom da je godinu dana bio pomoćnik Ralfu Rangnicku na klupi Leipziga, zatim tri i pol godine bio prvi trener New Yorka, a onda i dvije sezone na klupi Salzburga, s kojim je osvojio dvostruku titulu prošle sezone, a na najboljem je putu da taj uspjeh ponovi i ove. Također je postao i prvi američki trener koji je vodio jednu momčad u grupnoj fazi Lige prvaka, u kojoj je Salzburg igrao u protekle dvije sezone.