Svjetska nogometna zvijezda Robert Lewandowski traži način da ode iz minhenskog Bayerna - i to odmah. Na ranije zahtjeve direktora kluba Olivera Kahna da treba poštovati ugovor koji ističe u ljeto sljedeće godine Lewandowski kaže da je dosta.


"Moja priča u Bayernu je gotova. Transfer je najbolje rješenje za obje strane." rekao je golgeter u ponedjeljak u Varšavi.

Natezanje oko transfera koje traje neko vrijeme nedavno je zaoštreno do kraja. Lewandowski i njegov agent Pini Zahavi rekli su da nisu dobili ponudu za produžetak ugovora, a Kahn i sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić energično tvrde da to nije točno.

"Poslije svega što se događalo posljednjih mjeseci ne mogu zamisliti nastavak suradnje." rekao je tridesettrogodišnji Lewandowski koji je u Bayernu od 2014. godine.

Lewandowski je po završetku prvenstva prije dva tjedna rekao da želi otići iz kluba i od tada je na vezi sa Barcelonom koja mu je navodno već ponudila milijune.

"Bayern je ozbiljan klub. Nadam se da me neće držati samo zato što im se može." rekao je u ponedjeljak. Dan ranije je za poljsku televiziju Eleven Sports rekao da transfer zavisi od puno faktora.

A mijenja li minhenski klub strategiju oko Lewandowskog?

Sadju Maneu koji, prema izjveštajima, želi otići iz Liverpoola, Bayern nudi trogodišnji ugovor do 2025. - prenosi Sky. Naknada za transfer Senegalca navodno bi bila 30 milijuna eura plus do još deset milijuna za dodatna plaćanja. To može ubrzati i rastanak s Poljakom.

I dok oko transfera Lewandowskog još traje neizvjesnost, Bayern je u ponedjeljak račšistio sa vezistom Corentinom Tolisoom. Francuskom nogometašu ugovor koji ističe na ljeto neće biti produžen, a umjesto njega u Minhen dolazi Ryan Gravenberch iz Ajaxa.

/dpa/