Jude Bellingham

Engleski reprezentativac Jude Bellingham, koji je svojim sjajnim igrama u dresu Borussie Dortmund privukao pozornost brojnih bogatih klubova, može napustiti taj klub na kraju sezone ako to bude želio, rekao je izvršni predsjednik ovog bundesligaša Hans-Joachim Watzke.


Chelsea, Manchester United, Manchester City i Real Madrid za sada su pokazali konkretan interes za Bellinghama, ali izvori bliski ESPN-u tvrde kako prednost u odnosu na sve njih za sada ima Liverpool. Vjeruje se kako bi Dortmund na ime odštete mogao tražiti odštetu u iznosu od 100 milijuna eura, iako neki smatraju kako bi taj iznos mogao porasti i do čak 150 milijuna eura.

Izvršni predsjednik Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke je svjestan kako se njegov klub ne može natjecati s najbogatijima kad su u pitanju plaće igrača, pa ni on ni klub neće stajati devetnaestogodišnjem veznjaku na putu ako on poželi promijeniti sredinu.

"Održat ćemo razgovore čim završi Svjetsko prvenstvo u Kataru i tada ćemo definirati osnove onoga što želimo. On nam samo treba reći želi li otići ili ostati. U oba slučaja ćemo vrlo ugodno razgovarati o tome zajedno. Općenito gledajući, možemo zamisliti da ostane s nama, ali ne možemo se ponašati kao da mogućnost odlaska ne postoji. Ako on kaže da želi novi izazov, onda će se tu pojaviti najveći europski klubovi i mi ne možemo sebi priuštiti da se natječemo s njima." rekao je Watzke.

Bellingham je započeo karijeru u Birmingham Cityu, odakle je kao sedamanestogodišnjak 2020. godine preselio u Dortmund. S njemačkim klubom ima ugovor do 2025. godine. Ove sezone je u 22 utakmice postigao devet golova, od čega četiri u Ligi prvaka. Postao je najmlađi kapetan u povijesti Bundeslige kad je s kapetanskom trakom predvodio momčad Borussije u rujnu ove godine u dvoboju protiv Kölna. Prošlog tjedna je doznao kako će biti član engleske reprezentacije koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a do sada je za englesku nacionalnu momčad skupio već 17 nastupa.