Njemacki reprezentativac Lukas Podolski je dao naslutiti kako ce na kraju sezone napustiti redove Kölna, priznavši kako ga je uprava razocarala kršenjem vlastitih obecanja.

Najbolji strijelac Kölna kaže kako se 2009. godine vratio iz Bayerna u klub iz svog rodnog grada nakon što mu je prezentiran ambiciozni sportski projekt koji je imao za cilj ucvrstiti Köln kao jednu od šest najjacih bundesligaških momcadi. Meðutim, dok njegova momcad trenutno leži u sredini ljestvice, a njemu na kraju sljedece sezone istjece ugovor, sve je pesimisticniji što se tice buducnosti kluba.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

"U klubu su mi rekli da oko mene žele sagraditi momcad koja ce biti meðu prvih osam, a onda i prvih šest momcadi Bundeslige i ja sam se vezao uz Köln, jer sam želio biti dio tog projekta. Christoph Daum je jednom rekao da je puno toga obecano, a malo ostvareno, a i sam sam se u to uvjerio."

"Ako usporedite ono što mi je pokazano i ono što je na kraju ispalo iz svega, to je jako razocaravajuce. Svake godine pokušavate napraviti korak naprijed, ali nikad ne dobijemo ništa osim borbe za opstanak. Nadao sam se necem drugom, jer su uvjeti omogucavali više, ovaj stadion i navijaci su nešto posebno."

Podolski se i u proteklom zimskom prijelaznom roku povezivao sa Arsenalom i Laziom, ali je još jednom ponovio kako nije donio konacnu odluku oko svoje buducnosti.